Bronşit bitkisel tedavi

Posted: 23 Temmuz 2009 Perşembe | Gönderen Terapi | Etiketler: ,

Bronşit ve Şifalı Bitkiler


Belirtiler: Bakteri ve virüs veya tahriş edici buhar, gaz veya tozlar nedeniyle, bronş mukozalarında görülen iltihaplanma. Önce göğüste yanma, kuru ve ağrılı öksürük başlar. Bu aşamada başlanılan tedavide kısa sürede başarılı olunabilir. Eğer tedaviye başlanmamışsa, öksürük şiddetlenir ve vücut ısısında iniş çıkışlar görülür. Birkaç gün sonra, öksürüğün şiddeti azalır ve bronşlarda biriken balgam sökülmeye başlar.

Bedensel nedenler: Bronşit, genelde, bedenin savunma refkeksi sonucu oluşan hastalıklar grubuna girer. Savunma sistemi, enfeksiyonu önlemek amacıyla, bronşların kan dolaşımını güçlendirince, bronş duvarı şişer ve soluk almak zorlaşır. Bu durumda, ayrıca, bronş duvarında kirpiksi epitel hücreler de görev yapamadıkları için, hava ile solunan zararlılar doğruca akciğere ulaşabilir. Böylece, normalde steril olan bronşlarda birden, iltihaplanmaya uygun bir ortam oluşur. Bu ortam da balgam oluşmasına yol açar. Bronşit genellikle grip ve soğuk algınlığı ile birlikte görülür.

Ayrıca, ruhsal nedenlerden veya yanlış beslenmeden ötürü görevini tam yapamayan bağırsakların günahını da solunum yolları çeker. Çünkü, bedeni zehirli maddelerden tam olarak arındıramayan bağırsakların görevinin bir bölümünü bronş mukozası üstlenir. Böylece, bu önemli organın dayanıklılığı azalmış olur.

Önlemler: Sigara içilmemeli, içilen ortamda bulunulmamalıdır. Açık havada spor yapmak, solunun yollarının dayanıklılığını arttırır. Akşamları, tuz katkılı sıcak ayak banyoları rahatlatır. Bronşit, sıvı ihtiyacını arttırır. Günde 2-3 litre, oda sıcaklığında bitki çayı ve 4:1 oranında meyve suyu katılmış su içilmelidir.

Pratik çözümler: Öksürükotu, ıhlamur, atkuyruğu ve sinirliot eşit karışımı çayı, bal ile tatlandırılarak, günde 2-3 bardak içilir (bu bitkiler ayrı ayrı da kullanılabilir.).Ayrıca, saatte 1 tatlı kaşığı pelinotu çayı, tatlandırılmadan alınabilir.

Öncelikle çocuklar ve de yetişkinler, bal ile tatlandırılmış ıhlamur çayı ve aspirin alarak, yatakta terlemelidirler. Ihlamur ve aspirin birlikte alındığında, hafif antibiyotik etki yapar. Terleme, bedendeki zehirli maddelerin dışlanmasında yardımcı olacaktır.

Papatya, kekik ve adaçayı buharı ile yapılan buğu solunumu, ağrıyı azaltır ve hastalık başlangıcındaki öksürüğü dindirir. 1 litre kadar su kaynama derecesine kadar ısıtılır, 2-3 yemek kaşığı bitki eklenir ve 10 dakika kadar demlendirilir. Süre sonunda yeniden kaynama derecesine kadar ısıtılır. Çay kabı ve baş büyük bir havluyla örtülür, gözler kapatılır, buhar ağızdan ve burundan yavaş yavaş, 10 dakika süreyle solunur. Açık havaya çıkmak için en az bir saat kadar beklemek gerekir. Aksi halde, soğuk hava bronşlara şok etkisi yapabilir. Aynı reçete, 3-4 yemek kaşığı hafifçe ezilmiş rezene ile de uygulanabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder